Keresés

2012. december 31., hétfő

Kelly Armstrong: The summoning - A szellemidéző - Sötét erő trilógia 1.

Kelly Armstrong: A szellemidéző

Első mondat: Anya elfelejtette figyelmeztetni az új bébiszittert a pincével kapcsolatban.
Utolsó mondat: Rájöttek már a készítőitek, hogy mekkora hibát követtek el?
Oldalszám: 344 oldal.
Korhatár: 14 éves kor.
Vörös pöttyös értékelés: nyugtalanító borzongás.

Chloé Sanders nem akart más az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának.Amikor azonban elkedz szellemeket látni, megérti, hogy az élete soha nem lesz olyan, mint a többieké.
A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba. A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat - a sármos Simont és gyanús, soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet - rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos ,,problémás a gyerek'' viselkedéssel magyarázni.
Ahogy együtt nemsokára azt is felfedezik, hogy a Lyle Ház sem egy a szokásos otthonok közül...


 Véleményem:
Borzasztóan jó könyv. Három nap alatt kiolvastam, majd az ezt követő második napon sikerült kiharcolnom egy rendkívüli könyvesbolt látogatás. Ha elolvasod rögtön hallani akarod a folytatását, tehát az idővel és a második résszel úgy készülj.
A történet egy látszólag teljesen hétköznapi lánnyal kezdődik, majd délután kiderül, hogy nem is olyan átlagos, mint ahogy első látásra gondoltuk volna. (Te mit gondolnál, ha egyik napról a másikra megégett gondnokok, síró lányok és egyéb szellemek zargatnának a segítségedet kérve? Valószínűleg elmebetegségre gyanakodnál is nem is bánnád, ha bezárnak egy olyan helyre, mint a Lyle Ház és mindent megtennél azért, hogy meggyógyulj. De mi van, ha ezen a gyógyszerek nem tudnak segíteni, mert szó sincs semmi rendellenesről, csak éppen nekromata vagy.)
A történet egyes részit egy kamerán túlról is elképzelhetjük, mivel Chloé gyakran folyamodik a képzeletbeli megfilmesítéshez, félelme vagy döntésképtelensége esetén. Egy rejtett még főszereplőnk, Chloé számára is ismeretlen világ felé haladunk a történek folyamán, és egyre hátborzongatóbb dolgok derülnek ki.
Nagyon megéri elolvasni, ha szereted a mágikus, néhol rémisztő, és kísérteties ( :D ) történeteket.

Véleményed mindenről van. Írd le nekem: | 
V

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése